luni, 14 februarie 2011

Instalare, lucrul cu layerele, mascarea, etc...

                                                                                                                 by: Dan Constantin 

                                                                                                   http://www.videotutorial.ro/                                                                                                                                                                                       
             Caracteristicile programului includ 48 de pensule (brushes) standard plus facilitati pentru a crea altele noi, aproximativ 150 de filtre si efecte, optiuni pentru straturi, selectii, canale de culoare si masti, atât pentru imagini digitale, grafica vectoriala cât si pentru animatii.
            Cu GIMP se pot deschide, edita si salva o multitudine de fisiere cum ar fi: JPG, PNG, GIF, TIFF, BMP, PSD, EPS, PRN, PS etc. compatibile cu majoritatea programelor de prelucrare a imaginilor printre care Adobe Photoshop, Paint Shop Pro sau cu limbajul Postscript. Utilizatorul poate importa documente Adobe PDF, si formate RAW de la majoritatea camerelor video digitale, însa nu le poate salva.
              Softul ruleaza pe platformele Windows, Linux si Mac OS X, ceea ce îl face sa fie unul din cele mai folosite programe gratuite în domeniul graficii, animatiei si imaginii digitale.

              Tutoriale        
         Partea 1 Instalare si layere                                                    
      
        Acest prim tutorial descrie modul de instalare al programului GIMP si modul de utilizare al layer-elor(straturilor).Cu ajutorul acestui program putem realiza colaje din mai multe imagini, trucari de imagini, adaugarea de efecte, etc.



            Partea 2 Mascarea layer-elor
           Acest tutorial este al doilea din seria de tutoriale video destinate utilizarii programului gratuit de editare grafica GIMP.In acest tutorial veti invata modul in care se realizeaza mascarea layerelor, lucru esential intr-un program de editare grafica.

           Masca reprezinta o imagine in nuante de alb si negru atasata unui layer .

           Zonele in care avem culoarea neagra pe masca vor deveni transparente iar zonele albe de pe masca vor fi vizibile. In tutorialul urmator voi prezenta modul de selectie a anumitor elemente din imaginea pe care dorim s-o editam. 

           Pentru a intelege bine acest tutorial este necesar sa urmariti prima parte in care sa prezentat si explicat in amanunt ce sint layer-ele (straturile) si cum se lucreaza cu ele.
           Pentru acest tutorial video in care se vorbeste despre mascarea layer-elor in GIMP trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si atentie deoarece este destul de lung, daca urmariti tutorialul pe sarite este posibil sa pierdeti lucruri foarte importante. Aceste tutoriale video au un grad de concentrare al informatiei destul de mare, tocmai de aceea este necesara vizionarea lor cu mare atentie.

                                                                                                       Tutorial video                                     
            Partea 3 Realizare selectiilor

           Tema celui de al treilea tutorial din seria tutorialelor GIMP este “Realizarea selectiilor”. In acest tutorial sunt prezentate mai multe metode de selectie .Trebuie sa alegeti atunci cand va prelucrati propriile imagini acele metode care se preteaza cel mai bine situatiei existente in acel moment. Va recomand pentru realizarea unor selectii de calitate sa folositi un zoom cat mai mare , sa adaugati masti layerelor si un ingredient esential –sa aveti rabdare.Acest tutorial descrie modul in care se poate insera imaginea unui copil in interiorul unei rame florale, respectiv cum se pot adauga unui text diverse efecte.
                                                                                                     Tutorial video                        
  
          Partea 4. Trucaje, efecte, animatii, web design, html

            In tutorial sunt abordate mai multe aspecte: redimensionarea imaginii, cum se realizeaza un screen-shot, cum se adauga nou plugin-uri, cum se prelucreaza o imagine raw, cum se realizeaza o animatie, cum se schimba culoarea unui element dintr-o imagine, cum se face slice pentru pagini web, cum se poate retusa tenul unei persoane, cum se poate realiza un trucaj.
                                                                                                    Tutorial video
          NOTA:
                    Aceste tutoriale nu-mi apartin.!Am considerat ca sunt cele mai cuprinzatoare.  
                    Sunt proprietatea:  http://www.videotutorial.ro/   




.
Admin Vic

ABOUT YOURSELF HERE



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu