luni, 14 februarie 2011

Notiuni de baza

        Blender este un program de creatie grafica 3D( in genul programului 3D studio Max).Acest pachet se distribuie gratuit, si este disponibil pentru majoritatea sistemelor de operare inclusiv Linux sub licenta GNU
        Acesta poate fi descarcat de la adresa
http://www.blender.org/download/get-blender/

   Interfata Blender

         Deschideti programul Blender.
        Va apare o imagine asemanatoare celei de mai jos



         De fapt ecranul este inpartit in trei parti principale.In partea de sus apare meniurile File,Add,Timeline,Game,Render... versiunea,statistici ...etc

Big Buck Bunny


Big Buck Bunny (numit și Peach) este un scurt film, de animație computerizată, creat de

Elephant Dreams


                Elephants Dream este un scurt-metraj, generat pe computer, ce a fost produs folosind, printre altele, suita 3D gratuită, Blender. El a avut premiera pe 24 Martie 2006, după aproape 8 luni de muncă. Începând din Septembrie 2005,

In "Lumi virtuale" – IMVU

    A.  Acontul 

      Inscrierea e foarte usoara:

     1. Sa incepem: click ( AICI ) pe linc si apoi ,in fereastra ce se deschite ,pe “Start Now”.

          

      2. In noua fereastra alege “genul” (female; male) si un avatar…Sigur nu vei fi multumita/multumit  de cum e imbracat sau cum are parul, si altele…Il poti schimba oricind,facind uz de creditele ce le primesti la inscrierea acontului.FREE !!

Introducere

             Introducere.   

            IMVU (Instant Messaging Virtual Universul) are o grafica 3D de Messenger Instantant, dezvoltata de IMVU Inc. Acesta găzduieşte peste 90.174 milioane utilizatori înregistraţi, şi şase milioane de vizitatori unici lunar. Este în format beta public, şi a fost disponibil din 02 aprilie 2004 pe Windows şi în 2010 pe Mac.         IMVU a fost fondată de Will Harvey, dezvoltator de jocuri vodeo . Acum este condus de CEO Cary Rosenzweig, din noiembrie 2007. Se estimează că IMVU generează în prezent, aproximativ 2 milioane dolari în venituri pe lună, 90% din care vine direct din vânzarea de bunuri virtuale.

Introducere


             Introducere
                                                                                                            By:    Wikipedia.org
            La origine, programul a fost dezvoltat ca o aplicaţie in-house de către studioul olandez de animaţie NeoGeo (a nu se confunda cu consola de jocuri NeoGeo) şi cu Not a Number Technologies (NaN); autorul principal, Ton Roosendaal, a fondat firma NaN în iunie 1998 pentru a dezvolta şi a distribui programul în continuare. Programul a fost distribuit iniţial ca freeware până când NaN a dat faliment în 2002. Numele "Blender" a fost inspirat dintr-un cântec de Yello, din albumul Baby.

Instalare, lucrul cu layerele, mascarea, etc...

                                                                                                                 by: Dan Constantin 

                                                                                                   http://www.videotutorial.ro/                                                                                                                                                                                       
             Caracteristicile programului includ 48 de pensule (brushes) standard plus facilitati pentru a crea altele noi, aproximativ 150 de filtre si efecte, optiuni pentru straturi, selectii, canale de culoare si masti, atât pentru imagini digitale, grafica vectoriala cât si pentru animatii.
            Cu GIMP se pot deschide, edita si salva o multitudine de fisiere cum ar fi: JPG, PNG, GIF, TIFF, BMP, PSD, EPS, PRN, PS etc. compatibile cu majoritatea programelor de prelucrare a imaginilor printre care Adobe Photoshop, Paint Shop Pro sau cu limbajul Postscript. Utilizatorul poate importa documente Adobe PDF, si formate RAW de la majoritatea camerelor video digitale, însa nu le poate salva.