duminică, 21 august 2011

Guest Post:

    
          Cum scri un "Guest Post" ?
                                                adunate de pe Situri


       1. Reciteşte-l, de 10 ori dacă e nevoie. Trebuie să fii sigur că textul e corect scris în momentul în care ai trimis Guest Post-ul. Unii s-ar putea să-l şteargă tocmai pentru că n-au timp să-ţi modifice ţie greşelile, sau poate nici nu-l termină de citit când văd că numai în primele rânduri au descoperit greşeli de scriere.
       2. Ai grijă să fie formulat ca lumea. Indicat ar fi să-l scrii acum, iar mâine să-l reciteşti şi să-l trimiţi. O să vezi că mâine unele fraze îţi sună aiurea, deci trebuie modificate. Asta va face articolul să fie mai bun.
        3. Păstrează-ţi o copie a Guest Post-ului. Dacă a fost publicat, reciteşte Guest Post-ul pe blogul respectiv şi compară-l cu acea copie pe care ţi-ai păstrat-o. De foarte multe ori o să vezi că ce-ai trimis tu nu este exact ceea ce a ajuns să fie publicat. Articolul mai trece printr-o corectură a administratorului blogului respectiv înainte de publicare, iar dacă lui i se pare că ceva nu sună bine, modifică după bunul plac. Tu compară cele două texte şi vezi unde ai greşit, asta ar trebui să te facă să scrii din ce în ce mai bine pe viitor.
       4. Dacă ai insuficienţe din punct de vedere gramatical, lasă pe altcineva să corecteze înainte. Nu trimite un articol dacă ştii că nu eşti sigur pe unele cuvinte, că nu ştii să pui virgule, sau că te exprimi greu. Mai bine rogi un prieten să-ţi corecteze textul, ca să nu existe probleme şi abia după aceea îl trimiţi. Totodată, nu te feri să foloseşti dexonline.ro.
       5. Fără promovare personală. Dacă scrii un articol, fă-l ca lumea. Nimănui nu i-ar conveni să începi să scrii despre televizoare, iar ultimul paragraf să fie despre blogul tău. Gândeşte-te, faci un Guest Post, nu un advertorial! De promovarea blogului tău se va ocupa administratorul blogului, nu tu, în articol.
      6. Arată că eşti un cititor fidel. Ideal ar fi să trimiţi Guest Post-uri unui blog pe care-l citeşti frecvent, ca să te obişnuieşti cu stilul ownerului şi ca să-i cunoşti articolele mai vechi. Fă internal linking! Administratorul sigur va aprecia faptul că tu, când aminteşti despre ceva, trimiţi un link spre un articol mai vechi de-al lui, pentru că araţi faptul că ştii ce se mai află pe blogul respectiv şi că informaţia spre care ai pus link este de calitate.
      7. Nu te băga în subiecte pe care nu le stăpâneşti ca lumea. Nu încerca să scrii articole despre sport, dacă tu nu urmăreşti niciodată aşa ceva. Nu încerca să scrii despre calculatoare, dacă pe tine nu te pasionează. Scrie despre ce ştii şi despre ce-ţi place! Arată că te pricepi, nu că eşti în stare să iei informaţii despre internet, că pe astea le poate lua oricine.
      8. Dacă n-ai chef, nu scrie. Se întâmplă să mai avem cu toţii zile în care nu avem niciun chef de scris. Nu cred că este o idee bună să scrii un Guest Post într-o astfel de zi. Mai bine îl laşi pe mâine, iar corectarea (vezi punctul 2) poimâine. Nu scrii un Guest Post doar pentru link, trebuie ca cititorii acelui blog să devină şi cititori fideli ai blogului tău.
     9. Ai grijă cu imaginile. În primul rând trebuie să ştii dacă omului îi convine să pui imagini în articole. Sunt unii mai fixişti care nu acceptă aşa ceva. Bine-ar fi să pui, că face articolul să fie mai uşor de citit şi mai vesel. Dacă ştii că permite imagini, nu ezita să pui. Omul te poate aprecia pentru asta. Iar dacă pui, fă în aşa fel încât poza să fie făcută de tine. Iar dacă nu-i făcută de tine, nu uita să afişezi nota de copyright (link-ul de unde ai luat poza). E chestie de bun simţ, dar nu trebuie trecută cu vederea.
     10. Participă la discuţii. Dacă Guest Post-ul a fost publicat, iar tu consideri că ţi-ai terminat treaba, te înşeli amarnic. Trebuie să revii pe blog de mai multe ori şi, eventual, să te abonezi la comentarii. S-ar putea să apară tot felul de inşi cu întrebări, iar cum tu eşti autorul articolului, răspunsurile tot de la tine trebuie să vină. Arată-le că-ţi pasă şi de ei, nu numai de link-ul pe care l-ai primit în urma publicării articolului. Fii o gazdă primitoare, ca să îţi poţi promova şi comunitatea de cititori fideli prin intermediul articolului.

        În mare, ideea este simplă: trebuie să trimiţi drept Guest Post unul dintre cele mai bune articole ale tale. Trebuie să munceşti la el, să se vadă că ştii despre ce vorbeşti şi să captezi atât cititorul de rând, cât şi administratorul. Totodată, trebuie să-l faci pe owner să modifice cât mai puţin la articolul tău (dacă se poate, să nu modifice nimic), pentru că asta înseamnă că eşti într-adevăr bun.


.
Admin Vic

ABOUT YOURSELF HERE



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu